Fermierii care protestează în fața parlamentului au blocat bulevardul Ștefan cel Mare (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Fermierii care protestează în fața parlamentului au blocat bulevardul Ștefan cel Mare (VIDEO)

În centrul Chișinăului, fermierii care protestează în fața clădirii parlamentului au blocat bulevardul Ștefan cel Mare. Aceștia au spus că vor permite doar trecerea ambulanțelor.

UPDATE (13:59) Protestatarii au deblocat o bandă pentru a bulevardului. Circulația transportului este reglementată de oamenii legii.

Fermierii au scos tractoarele pe carosabil, blocând circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare. Ei au spus că nu vor înceta să protesteze până nu li se va explica de ce parlamentul a aprobat proiectele de lege în grabă și a încheiat sesiunea. În plus, fermierii cer demisia guvernului.

Amintim că deputații din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” s-au întrunit pe 16 decembrie după ora 22:30 în ședință plenară. O parte dintre parlamentarii din PAS, Platforma DA și grupul Pro Moldova au reușit să ajungă la întrunire. Aceștia s-au arătat indignați de faptul că legile bugetar-fiscale sunt examinate „în grabă”. Deputații din majoritatea parlamentară au aprobat, însă, proiectele de legi, iar ulterior au votat pentru închiderea sesiunii parlamentare de toamnă iarnă.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, a cerut majorității parlamentare să meargă la fermieri și să explice ce amendamente au adoptat parlamentarii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: