Fiecare a cincea familie cu copii din Rusia dispune de venituri suficiente doar pentru mâncare
Full Article 2 minutes read

Fiecare a cincea familie cu copii din Rusia dispune de venituri suficiente doar pentru mâncare

Veniturile fiecărei a cincea familie cu copii din Federația Rusă sunt suficiente doar pentru a cumpăra alimente. Precizarea a fost făcută de președintele Comisiei pentru protecția familiei, paternitate, maternitate și copilărie din Duma de Stat, Nina Ostanina, în marja Forumului Economic Estic, scrie The Moscow Times.

Nina Ostanina a precizat că până la 20% din familiile cu copii din Rusia nu au bani decât pentru mâncare. Aceste familii nu au suficiente mijloace financiare nici pentru a plăti impozitele, a cumpăra haine noi și a achita activitățile extracurriculare ale copiilor.

Între 45 % și 60 % din familii primesc suficient pentru a cumpăra alimente și haine, dar nu mai pot cumpăra un frigider și un televizor. Cu alte cuvinte, familiile cu copii cu adevărat sărace reprezintă 70 % din totalul familiilor cu copii care trăiesc în țară”, a adăugat aceasta.

Potrivit Serviciului federal de statistică de stat al Rusiei, doar 10,4% dintre ruși au venituri mai mari de 100 000 de ruble pe lună, în timp ce aproape trei sferturi din populație (71,5%) trăiește cu până la 60 000 de ruble pe lună. Aproape jumătate din populație (44,8%) are un venit lunar de până la 45 000 de ruble pe lună, aproximativ o treime (30,6%) – până la 27 000 de ruble pe lună, iar aproape unul din zece ruși (9,6% sau aproximativ 14 milioane de persoane) se află sub pragul oficial al sărăciei, câștigând cel mult 15 096 de ruble lunar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: