Filat, despre fostul său avocat: Este un instrument de-a lui Plahotniuc și un precedent extrem de periculos
Full Article 3 minutes read

Filat, despre fostul său avocat: Este un instrument de-a lui Plahotniuc și un precedent extrem de periculos

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vladimir Filat susține că fostul său avocat, Igor Popa, nu este decât un „instrument” al fostului lider al Partidului Democrat (PDM) Vladimir Plahotniuc. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă din 25 septembrie.

„Nu o să cobor la limbajul și la modul în care a ales el să se comporte. Voi rămâne educat și o să numesc numele acestui individ. Igor Popa a fost, este și rămâne instrumentul lui Plahotniuc. Ceea ce face este să servească intereselor acestuia. Nu vă lăsați duși în eroare de anumite afirmații aparent dure în raport cu Plahotniuc. Este o strategie binecunoscută și de mine și de alții care știu bine politica moldovenească”, a declarat Filat.

Vladimir Filat a atras atenția că declarațiile fostului său avocat discreditează întreaga profesie de avocat. Acesta și-a exprimat speranța că avocații vor lua atitudine și Uniunea Avocaților va lua măsurile de rigoare.

„Este un precedent extrem de periculos și vizează întreaga activitate de avocat, care are un cod de conduită”, a subliniat politicianul „Imaginați-vă că mîine vor ieși toți avocații și vor povesti detalii despre clienții lor. Este un lucru care nu s-a mai întâmplat în Republica Moldova. Din analiza pe care am făcut-o, nici în regiune nu s-a mai întâlnit – în practica națională și internațională. Și acest precedent trebuie curmat nu pentru că a fost vizat Vlad Filat, dar pentru a nu se răsfrânge asupra întregii societăți”, a precizat fostul prim-ministru.

Vladimir Filat a mai spus că Igor Popa i-a propus, aatunci când se afla în penitenciar, să fugă în Germania, însă el a refuzat, pentru că ar fi făcut astfel „jocul lui Plahotniuc”.

„El spune că am avut o înțelegere cu Plahotniuc. Uitați-vă la discursul meu din parlament și la ce mi s-a întâmplat ulterior. Trebuie să fii tare nesimțit ca să numești asta înțelegere”, a mai spus Filat.

Reacția vine după ce, în cadrul emisiunii televizate din 23 septembrie, Igor Popa a făcut mai multe dezvăluiri grave despre fostul său client, Vladimir Filat, dar și despre omul de afaceri Vladimir Plahotniuc.

Ulterior, mai mulți juriști și-au exprimat dezaprobarea față de conduita acestuia și au atras atenția că pentru asemenea declarații, un avocat poate rămâne fără licență.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: