Războiul declarațiilor avocaților. Are Plahotniuc dosar penal în SUA pentru spălare de bani?
Full Article 3 minutes read

Războiul declarațiilor avocaților. Are Plahotniuc dosar penal în SUA pentru spălare de bani?

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, este cercetat penal pentru spălare de bani în Statele Unite ale Americii. Declarația a fost făcută de către avocatul Igor Popa în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. De cealaltă parte, apărătorul lui Plahotniuc susține că cele spuse de Igor Popa sunt „aberații”, scrie TV8.

Avocatul Igor Popa susține că Vladimir Plahotniuc ar fi cercetat penal de către oamenii legii din SUA, pentru spălare de bani, iar investigațiile ar fi în curs de derulare.

„Plahotniuc este un individ care este cercetat pentru spălare de bani în SUA. Eu fac dintr-o asociație de avocați puternică la nivel mondial. Colegii de la New York sunt cunoscuți cu acest caz. Dna Jennifer Olis gestionează cazul lui Plahotniuc pentru spălare de bani, investigațiile sunt în toi”, a declarat Igor Popa, fostul avocat a lui Filat.

De cealaltă parte, avocatul lui Vladimir Plahotniuc neagă informațiile.

Referitor la acuzațiile făcute de către fostul avocat a  lui Vlad Filat le consider drept niște aberații. Vladimir Plahotniuc nu este cercetat în SUA. În general, întregul discurs al avocatului Igor Popa îl consider drept unul care să denigreze imaginea lui Vladimir Plahotniuc și a altor persoane menționate. Prin declarațiile făcute, acesta încalcă flagrant legea și principiile avocaturiii care indică expres că avocatul nu are dreptul să divulge informațiile confidențiale fără acordul clientului și obligația dată nu este limitată în timp. Este ceva grav ce comunică el. Astfel de expresii poate să le lanseze orice persoană, dar trebuie aduse dovezi concrete”, a declarat Lucian Rogac, avocatul lui Vlad Plahotniuc.

Amintim că, în cadrul aceleiași emisiuni televizate, avocatul Igor Popa a declarat că s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc în SUA și că acesta i-ar fi spus că intenționează să se întoarcă în Republica Moldova până la sfârșitul anului.

Amintim că, pe 18 mai, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că Vladimir Plahotniuc ar fi unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Acesta a precizat că fostul președinte al Partidului Democrat a obținut peste 100 mln de dolari în mod fraudulos.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

În iulie, Procuratura Generală a anunțat că Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale organizației.

Vladimir Plahotniuc nu a venit cu nicio reacție deocamdată la declarațiile avocatului Igor Popa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: