Finanțarea campaniei electorale: Trei partide s-au ales cu avertizări din partea CEC
Full Article 1 minutes read

Finanțarea campaniei electorale: Trei partide s-au ales cu avertizări din partea CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a 16 concurenți electorali. În urma examinării acestora, trei partide politice s-au ales cu avertizări.

Astfel, CEC a avertizat Alianța pentru Unirea Românilor pentru reflectarea incorectă a donațiilor primite din afara țării.

De asemenea, Partidul Oamenilor Muncii și Partidul Noua Opțiune Istorică au fost avertizați să prezinte, în termen de 24 de ore, raportul privind finanțarea campaniei electorale la situația din 18 iunie 2021 sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada supusă raportării, sau despre faptul că nu va deschide un cont la bancă cu mențiunea „Fond electoral”.

Menționăm că, în conformitate cu prevederile cadrului legal, concurenții electorali prezintă, săptămânal, în ziua de vineri, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. Acestea sunt plasate pe pagina web oficială a CEC, la rubrica „Alegeri parlamentare din 11 Iulie 2021”/ „Susținerea financiară”/, cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: