Finlanda închide temporar mai multe vămi de la frontiera cu Rusia. Unde pot apela moldovenii care se confruntă cu probleme
Full Article 2 minutes read

Finlanda închide temporar mai multe vămi de la frontiera cu Rusia. Unde pot apela moldovenii care se confruntă cu probleme

Finlanda închide temporar mai multe puncte de trecere a frontierei cu Federația Rusă, anunță Ministerul de Externe de la Chișinău (MAEIE), care a emis o alertă de călătorie urmare a deciziei autorităților finlandeze. Este vorba de vămile Nuijamaa, Imatra și Niirala, care se află la granița cu Rusia.

Potrivit MAEIE, măsura va intra în vigoare începând cu data de 18 noiembrie 2023 și va fi în vigoare până la data de 18 februarie 2024.

Pentru traversarea frontierei dintre Finlanda și Rusia, rămân deschise punctele de trecere a frontierei Vartius și Salla.

„Recomandăm cetățenilor să urmărească anunțurile Gărzii de Coastă a Finlandei – Frontpage | The Finnish Border Guard (raja.fi)”, anunță  diplomația de la Chișinău.

Potrivit MAEIE, cetățenii care se confruntă cu o situație cu caracter urgent pot apela pentru asistență consulară la linia de telefon a Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm +46 769 423 423.

Precizăm că, la începutul acestei săptămâni, a devenit cunoscut faptul că Finlanda se pregătește să limiteze operarea punctelor de control la granița cu Rusia, din cauza afluxului de migranți din țări terțe. Prim-ministrul finlandez Orpo a vorbit despre asta, scrie BBC. În ultimele luni, câțivamii de străini au încercat să ajungă din Rusia în Finlanda fără documentele necesare, relatează Yle, citat de Radio Svoboda. Aceștia sunt cetățeni din Irak, Siria, Yemen și Turcia. În trecut, Moscova nu permitea unor astfel de străini să treacă granița cu Rusia.

Legea poliției de frontieră finlandeză permite autorităților să restricționeze trecerile frontierei, să închidă punctele de control individuale sau toate și să accepte cererile de azil într-un singur loc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: