Fiscul raportează încasări de circa 9 miliarde de lei în primele două luni ale anului
Full Article 2 minutes read

Fiscul raportează încasări de circa 9 miliarde de lei în primele două luni ale anului

În primele două luni ale anului curent, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a încasat la bugetul public național 8,9 miliarde de lei (€ 445 mln). Suma denotă o creștere cu 1,4 mln de lei sau cu 18,6 % comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Astfel, la bugetul de stat, în ianuarie și februarie au fost încasate 3,7 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 602,9 mln de lei mai mult în raport cu aceeași perioadă a anului 2022, sau un spor de 19,4%.

La bugetele locale s-au înregistrat încasări de circa 900 mln de lei, acestea fiind mai mari cu 20 % față de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, la bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 3,2 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de circa 465,6 mln de lei sau 17,2 comparativ cu primele două luni din anul precedent.

Totodată, la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-a acumulat un miliard de lei. La acest capitol, încasările au sporit cu 173,6 mln de lei sau cu 19% în raport cu lunile ianuarie și februarie ale anului 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: