„Fiți pregătiți să ieșim și să ne apărăm drepturile”. Mesajul unor veterani din fața sediului Curții Constituționale (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Fiți pregătiți să ieșim și să ne apărăm drepturile”. Mesajul unor veterani din fața sediului Curții Constituționale (VIDEO)

Un grup de veterani de război din Republica Moldova a venit pe 25 aprilie în fața sediului Curții Constituționale. Participanții au solicitat politicienilor să țină cont de prevederile legale și să nu admită atacurile asupra instituției. Aceștia au declarat că pledează pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

Participanții la manifestație au îndemnat veteranii să fie atenți la evenimentele din următoarea perioadă și să fie pregătiți pentru a ieși în stradă.

„Asupra Curții Constituționale se face un atac dur, anticonstituțional, antidemocratic. Noi îndemnăm toată societatea, prin unire, toți veteranii, să se alăture și să nu fie indiferenți la ce se întâmplă în Rep. Moldova”, a menționat un alt participant.

Președintele organizației „Forța Veteranilor” Constantin Covrig a îndemnat veteranii să rămână uniți „pentru apărarea patriei”: „Hoții și tâlharii vor să ne ia ceea ce noi am reușit să apărăm cu arma în mână: dreptul la viață, dreptul de a ne crește copiii acasă, nepoții, dreptul al un viitor mai bun aici, acasă. Vă chem pe toți să fim uniți, transmiteți veteranilor din teritoriu să fie pregătiți să ieșim și să ne apărăm drepturile, să ne apărăm organul cel mai corect – Curtea Constitițională. Să ieșim ferm să spunem că acest parlament nu ne mai reprezintă”.

De asemenea, veteranii au cerut Procuraturii Generale să „ia atitudine pentru pedepsirea uzurpatorilor”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: