Fox News

Formatul dezbaterilor prezidențiale din SUA ar putea deveni mai strict, după ce Biden și Trump și-au adresat jigniri (VIDEO)

Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale din Statele Unite a anunţat, miercuri seară, că intenţionează să introducă reguli suplimentare în formatul viitoarelor dezbateri electorale televizate. Reacția vine după ce prima dispută dintre Donald Trump și Joe Biden a coborât nivelul discuției până la atacuri la persoană și jigniri, informează Mediafax.

„Dezbaterea de seara trecută arată clar că trebuie introduse elemente suplimentare în formatul următoarelor dezbateri, pentru a asigura discuţii mai ordonate”, a comunicat Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale, o organizaţie nonprofit constituită în anul 1987 de Partidul Democrat împreună cu Partidul Republican.

Noile reguli urmează să fie anunţate în scurt timp. „Intenţionăm să ne asigurăm că vor fi reguli suplimentare pentru dezbaterile rămase”, a precizat Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale.

În cursul dezbaterii desfăşurate marţi seară, Donald Trump a părut să aibă o abordare de intimidare a moderatorului Chris Wallace, a depăşit timpul care îi fusese alocat şi l-a întrerupt de câteva ori pe Joseph Biden, astfel că dezbaterea a devenit „haotică” pe anumite segmente, potrivit site-ului Politico.com. Cu toate acestea, echipa de campanie democrată a respins ideea ca Joseph Biden să nu participe la următoarele dezbateri televizate, programate în Miami şi Nashville.

Dezbatere cu jigniri

Prima dezbatere pentru alegerile prezidențiale din SUA a avut loc în Cleveland, Ohio, a durat o oră și jumătate și a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News.

Schimburile de replici au fost acide și cei doi și-au adresat jigniri în mai multe rânduri. S-au întrerupt unul pe  celălalt la fiecare frază și, la un moment dat, Joe Biden i-a spus chiar lui Trump ”Mai taci, omule!”

Candidatul democraților l-a acuzat pe Trump că a ascuns gravitatea virusului SarCov2 și din cauza lui au murit foarte mulți americani:. ”O mulțime de oameni au murit până ce s-a deșteptat el și a acționat mai rapid”

„Ai folosit cuvântul deștept?”, a întrebat Trump. „Ai spus că ai studiat la Universitatea Delaware, dar ai uitat numele facultății”. Biden a râs și a spus că nu este adevărat, dar Trump a continuat: ”Ai fost cel mai slab student din anul tău sau printre cei mai slabi. Nu îmi spune mie despre deșteptăciune. Nu folosi cuvântul ăsta”. Biden: ”Oh, mai scutește-mă”.

”Pentru că nu e nimic deștept la tine, Joe. 47 de ani nu ai făcut nimic”, a continuat Trump. „În 47 de luni am făcut mai multe decât ai făcut tu în 47 de ani”.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: