Forumul de securitate de la București: Igor Grosu dă asigurări că Chișinăul face „totul” ca să mențină pacea și stabilitatea în Moldova
Full Article 2 minutes read

Forumul de securitate de la București: Igor Grosu dă asigurări că Chișinăul face „totul” ca să mențină pacea și stabilitatea în Moldova

Autoritățile de la Chișinău fac tot posibilul ca să mențină pacea și stabilitatea în Republica Moldova, ajutând, în același timp, refugiații ucraineni care s-au refugiat în țara noastră din calea războiului. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful Legislativului, Igor Grosu, în cadrul Forumului de securitate de la București.

Consolidarea rezilienței Republicii Moldova în condițiile unui război hibrid din partea Rusiei și sprijinul pe care îl poate oferi comunitatea internațională țării noastre – au fost principalele subiecte abordate de speakerul Igor Grosu în cadrul Forumului de securitate din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor, anunță Parlamentul.

„Ani de zile am fost supuși șantajului energetic, iar grație suportului partenerilor de dezvoltare, ne-am consolidat securitatea energetică și vom continua proiectele de interconectare”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a vorbit, în intervenția sa din cadrul forumului, și despre progresele înregistrate de țara noastră în parcursul european și agenda de reforme implementate.

„Viteza cu care ne mișcăm este una bună și sperăm ca, până la sfârșitul anului, să înceapă negocierile de aderare la UE pentru Republica Moldova și Ucraina. Asta ar impulsiona și mai mult populația, susținătorii parcursului european de a depune și mai mult efort în acest parcurs”, a punctat șeful legislativului.

În context, Președintele Parlamentului a făcut o trecere în revistă a principalelor acțiuni desfășurate de autorități pentru a consolida capacitățile de apărare a Republicii Moldova și instituțiile responsabile, inclusiv în lupta cu propaganda, invocând asistența oferită de partenerii de dezvoltare, în special România, UE și NATO.

De menționat că în perioada 18-19 mai, la București, are loc cea de-a șaptea ediție a Forumului de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum” – o conferință internațională de securitate, în format regional, care reunește invitați cu vastă experiență profesională din diferite țări pentru a dezbate riscurile, amenințările și vulnerabilitățile din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: