Fost director de spital, candidatul PSRM la funcția de deputat în circumscripția Hîncești. Despre cine este vorba
Full Article 2 minutes read

Fost director de spital, candidatul PSRM la funcția de deputat în circumscripția Hîncești. Despre cine este vorba

Candidatul Partidului Socialiștilor din Moldova la funcția de deputat în circumscripția Hîncești este fostul director al Institutului Mamei și Copilului (IMC) din capitală – Ștefan Gațcan. Numele acestuia figurează în cererea cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă depus pe site-ul Comisiei Electorale Centrale. Ulterior, informația a fost confirmată pentru NM chiar de către Ștefan Gațcan, astăzi, 22 ianuarie. Menționăm că anunțul privind candidatului PSRM nu a fost făcut public deocamdată, iar în cadrul conferinței de astăzi a formațiunii, președinta PSRM, Zinaida Grecianîi, a refuzat să spună despre cine este vorba. 

Amintim că Ștefan Gațcan a fost numit director general al IMC în 2012. Acesta a demisionat în 2016, fără să precizeze motivele deciziei sale. Totuși, în presă s-a vehiculat că între Gațcan și ministrul de atunci al Sănătății, democrata Rucanda Glavan ar fi izbucnit un conflict, după ce aceasta și-a făcut apariția în spital fără să-și anunțe vizita. Tot atunci a fost făcut un control financiar, iar ulterior Ministerul Sănătății a publicat o notă informativă prin care argumenta că Gațcan a gestionat prost banii instituției.

Ștefan Gațcan a menționat de mai multe ori că Ruxanda Glavan se răzbună pentru un conflict mai vechi sau vrea să-l demită pentru a desemna un nou director.

Totodată, Ștefan Gațcan este fondatorul primei maternităţi private din ţară – „Extramed”.

Precizăm că, până în prezent, și-au anunțat în mod oficial candidații pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie: Partidul Democrat din Moldova (PDM) – Ion Mereuță, Partidul Unității Naționale (PUN) – Vlad Țurcanu, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – Olesea Stamate, Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) – Mihai Druță, Mișcarea Politică „UNIREA” și Partidul ȘOR – Vitalie Balinschi.