Fostul deputat român, Cristian Rizea, va fi audiat de Procuratura Generală în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi
Full Article 2 minutes read

Fostul deputat român, Cristian Rizea, va fi audiat de Procuratura Generală în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi

Procuratura Generală a dispus citarea fostului deputat român, Cristian Rizea. Se întâmplă după ce acesta a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați.

„Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul decesului lui Ion Butmalai și Iurie Luncașu au fost clasate din lipsa faptului vreunei infracțiuni, iar urmărirea penală în cazul Salemi a fost suspendată în temeiul art.2871 CPP, nefiind identificată persoana care poate fi pusă sub învinuire, Procuratura Generală a dispus subdiviziunilor care gestionează aceste lucrări, să organizeze reluarea urmăririi penale”, se arată în comunicatul instituției.

În acest sens, Cristian Rizea urmează a fi audiat în calitate de martor. Informațiile prezentate vor fi verificate pentru a confirma sau infirma faptul asasinatelor.

Menționăm că recent, fostul deputat român, Cristian Rizea, a fost eliberat de autoritățile din Republica Moldova. Acesta a fost reţinut pe 3 noiembrie 2020. Rizea era bănuit că ar fi comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, ar fi făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: