UPDATE Fostul medic-șef al spitalului din Omsk, unde a fost transportat Navalnîi după otrăvire, a fost găsit în viață după 3 zile de căutări
Full Article 3 minutes read

UPDATE Fostul medic-șef al spitalului din Omsk, unde a fost transportat Navalnîi după otrăvire, a fost găsit în viață după 3 zile de căutări

Căutările ministrului Sănătății din regiunea Omsk, Federația Rusă, au fost reluate în dimineața de 10 mai, scrie RBC. Alexandr Murahovski a fost dat dispărut pe 8 mai, după ce a plecat la vânătoare și nu a mai dat niciun semn de viață de atunci. Căutările fuseseră suspendate pe durata nopții. Murahovski a deținut funcția de medic-șef al spitalului unde a fost internat opozantul rus Alexei Navalnîi după ce ar fi fost otrăvit cu o substanță toxică.

UPDATE (12:08) Alexandr Murahovski a fost găsit în viață. Potrivit presei din Rusia, starea sa de sănătate este bună.

Мураховский самостоятельно вышел к людям в районе села Баслы. По сведениям пресс-службы, он находится в нормальном состоянии и сейчас проходит обследование в больнице Большеуковского района.

Potrivit portalului Meduza, Alexandr Murahovski (40 de ani) a plecat la vânătoare în seara de 7 mai, în jurul orei 16:00, iar de atunci nu a mai dat niciun semn de viață. Timp de 24 de ore, acesta a fost căutat de către apropiații săi. Pe 8 mai, aceștia au apelat la poliție.

Ministerul de Interne din regiunea Omsk a publicat o declarație privind dispărația unui bărbat născut în 1971. Ulterior, forțele de ordine au confirmat că este vorba despre Murahovski. În operațiunea de căutare sunt implicați circa 100 de salvatori, polițiști și voluntari. Aceștia au depistat cvadrociclul dispărutului la o distanță de circa 6,5 km de baza de vânătoare.

***

Alexandr Murahovski a preluat funcția de ministru al Sănătății din regiunea Omsk în noiembrie 2020. Anterior, acesta a fost medic-șef în al Spitalului nr.1 din Omsk, unde a fost transportat Alexei Navalnîi, după ce a fost otrăvit. Din Omsk, politicianul a fost transferat într-un spital din Berlin, iar medicii clinicii Charité au anunțat că Navalnîi s-a intoxicat cu o substanță din grupul „Noviciok”. de cealaltă parte, medicii din Omsk au susținut că opozantul rus nu a prezentat simptome de intoxicație.

Adjunctul medicului-șef al Spitalului Nr.1, Anatolii Kalinicenko, care a monitorizat starea de sănătate a lui Navalnîi din timpul spitalizării s-a concediat în octombrie 2020. Un alt adjunct al medicului-șef, Serghei Maksimișin, a decedat în februarie 2021 la vârsta de 55 de ani, din cauza unui infarct miocardic. În martie a decedat un alt medic care a lucrat în același spital în timpul spitalizării lui Navalnîi – șeful secției traumatologie și ortopedie Rustam Aghișev. Acesta a murit la vârsta de 62 de ani din cauza consecințelor unui ataca cerebral pe care l-ar fi suferit în decembrie 2020.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: