bk55.ru

UPDATE Fostul medic-șef al spitalului din Omsk, unde a fost transportat Navalnîi după otrăvire, a fost găsit în viață după 3 zile de căutări

Căutările ministrului Sănătății din regiunea Omsk, Federația Rusă, au fost reluate în dimineața de 10 mai, scrie RBC. Alexandr Murahovski a fost dat dispărut pe 8 mai, după ce a plecat la vânătoare și nu a mai dat niciun semn de viață de atunci. Căutările fuseseră suspendate pe durata nopții. Murahovski a deținut funcția de medic-șef al spitalului unde a fost internat opozantul rus Alexei Navalnîi după ce ar fi fost otrăvit cu o substanță toxică.

UPDATE (12:08) Alexandr Murahovski a fost găsit în viață. Potrivit presei din Rusia, starea sa de sănătate este bună.

Мураховский самостоятельно вышел к людям в районе села Баслы. По сведениям пресс-службы, он находится в нормальном состоянии и сейчас проходит обследование в больнице Большеуковского района.

Potrivit portalului Meduza, Alexandr Murahovski (40 de ani) a plecat la vânătoare în seara de 7 mai, în jurul orei 16:00, iar de atunci nu a mai dat niciun semn de viață. Timp de 24 de ore, acesta a fost căutat de către apropiații săi. Pe 8 mai, aceștia au apelat la poliție.

Ministerul de Interne din regiunea Omsk a publicat o declarație privind dispărația unui bărbat născut în 1971. Ulterior, forțele de ordine au confirmat că este vorba despre Murahovski. În operațiunea de căutare sunt implicați circa 100 de salvatori, polițiști și voluntari. Aceștia au depistat cvadrociclul dispărutului la o distanță de circa 6,5 km de baza de vânătoare.

***

Alexandr Murahovski a preluat funcția de ministru al Sănătății din regiunea Omsk în noiembrie 2020. Anterior, acesta a fost medic-șef în al Spitalului nr.1 din Omsk, unde a fost transportat Alexei Navalnîi, după ce a fost otrăvit. Din Omsk, politicianul a fost transferat într-un spital din Berlin, iar medicii clinicii Charité au anunțat că Navalnîi s-a intoxicat cu o substanță din grupul „Noviciok”. de cealaltă parte, medicii din Omsk au susținut că opozantul rus nu a prezentat simptome de intoxicație.

Adjunctul medicului-șef al Spitalului Nr.1, Anatolii Kalinicenko, care a monitorizat starea de sănătate a lui Navalnîi din timpul spitalizării s-a concediat în octombrie 2020. Un alt adjunct al medicului-șef, Serghei Maksimișin, a decedat în februarie 2021 la vârsta de 55 de ani, din cauza unui infarct miocardic. În martie a decedat un alt medic care a lucrat în același spital în timpul spitalizării lui Navalnîi – șeful secției traumatologie și ortopedie Rustam Aghișev. Acesta a murit la vârsta de 62 de ani din cauza consecințelor unui ataca cerebral pe care l-ar fi suferit în decembrie 2020.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: