Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic, acuzat de viol, a fost achitat
Full Article 3 minutes read

Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic, acuzat de viol, a fost achitat

Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic, acuzat de viol, a fost achitat. O decizie în acest sens a fost luată marți, 30 noiembrie, de Judecătoria Orhei. Informația a fost confirmată chiar de Petic, într-un live pe Facebook.

„Astăzi am fost achitat pe acel mizerabil dosar de viol. Eu nu am citit sentința, dar important că au figurat acele cuvinte multașteptate. Este prima dată când am strâns mâna unui judecător și i-am mulțumit. voi fi fericit când vor fi achitate toate dosarele politice. ”, a declarat fostul polițist de frontieră.

Petic susține că va cere prejudiciu material, dar îndeosebi, moral, pentru că numele său a fost ponegrit.

„Voi avea mai întâi o discuție cu Guvernul Republicii Moldova, iar dacă cerințele mele nu vor fi satisfăcute, evident că ne vom adresa la CEDO”, a mai spus Petic.

Într-un interviu acordat pentru NM, fostul polițist de frontieră a spus dacă a cunoscut-o pe femeia care l-a învinuit de viol, ce a demonstrat expertiza «părului, pielii și spermei», de ce nu a vorbit imediat despre contrabandă și de ce a adus la ședința de judecată pește congelat.

Pe 7 octombrie, Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana a dispus aplicarea arestului pentru 30 de zile în privința a 6 foști angajați ai Direcției nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații din cadrul Inspectoratului General al Poliției al MAI. Aceștia sunt învinuiți de activitate ilegală în interesul organizației criminale „Plahotniuc”. Mai exact, aceștia au înscenat un viol, ceea ce a dus la reținerea ilegală a fostului polițist de frontieră Gheorghe Petic.

Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut pe 19 iulie 2018, fiind învinuit de viol. Pe 20 martie 2019, acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și o amendă de 30 mii lei. Ulterior, după nouă luni de detenție, Petic a fost eliberat printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău.

În februarie 2020, procurorul general al Republicii Moldova de atunci, Alexandr Stoianoglo a anunțat că 38 de dosare penale, pretins instrumentate politic, vor fi evaluate de grupuri a câte procurori. Printre aceștia se număra și Petic.

Precizăm că Gheorghe Petic este ofițer în rezervă și fost polițist de frontieră, care a făcut publice mai multe scheme de contrabandă cu țigări.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: