Fostul polițist Derek Chauvin, găsit vinovat de uciderea lui George Floyd
Full Article 2 minutes read

Fostul polițist Derek Chauvin, găsit vinovat de uciderea lui George Floyd

Fostul polițist Derek Chauvin a fost găsit vinovat de uciderea lui George Floyd, transmite BBC. Chauvin a fost găsit vinovat pe trei capete de acuzare: omor, omor de gradul II și omor de gradul III. Acesta a fost încătușat chiar în sala de judecată.

Sursa citată notează că sentința urmează a fi stabilită în următoarele două luni, iar Chauvin ar putea petrece zeci de ani în închisoare.

Sentinţa maximă pentru omor de gradul doi este de cel mult 40 de ani, cea pentru omor de gradul trei este de cel mult 25 de ani, iar pedeapsa pentru omor este de zece ani.

Avocatul familiei Floyd, Ben Crump, a declarat că a această decizie a marcat un „punct de cotitură în istorie” pentru SUA.

Amintim că George Floyd a murit în seara zilei de 25 mai 2020, după ce poliţistul Derek Chauvin l-a presat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute. Cererile de ajutor din partea lui Floyd au fost înregistrate video de un trecător, iar difuzarea imaginilor a dus la declanşarea unor proteste naționale și la recunoașterea internațională a mișcării Black Lives Matter, apărute în 2013.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: