Fostul primar de la Pârâta și veteran al războiului de la Nistru a fost reținut timp de 8 ore UPDATE
Full Article 2 minutes read

Fostul primar de la Pârâta și veteran al războiului de la Nistru a fost reținut timp de 8 ore UPDATE

Fostul primar de la Pârâta, Gurie Popa, ar fi fost reținut luni seară, 12 septembrie, la un post intern, controlat de Tiraspol. Gurie Popa, care este veteran al războiului de la Nistru, a petrecut 8 ore în compania trupelor de menținere a păcii, după ce a fost oprit și somat să se supună unor verificări, scrie TV8. NM a solicitat un comentariu din partea Biroului politici de reintegrare cu privire la situația relatată. 

Veteranul de război se afla la volanul mașinii sale când trupele de menținere a păcii l-au oprit și i-au cerut să se legitimeze. După ce Popa a prezentat buletinul de identitate, militarii l-au somat să deschidă și portbagajul automobilului, dar și să șteargă imaginile filmate cu telefonul mobil la postul de control. Fostul primar a refuzat să se conformeze.

„Este un abuz din partea voastră. De 30 de ani faceți abuzuri”, le-a spus Gurie Popa.

După 8 ore, Gurie Popa a fost eliberat de pacificatorii de la Nistru.

NM a solicitat un comentariu de la Biroul politici de reintegrare cu privire la această situație.

UPDATE (12:15) Reprezentanții Biroului au confirmat incidentul. „Cazul dat se află în atenția delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control și va fi abordat pe platforma Comisiei, cu participarea tuturor componentelor”, se arată în răspunsul pentru NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: