Fostul șef al CFM, extrădat anterior din Belgia, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile
Full Article 50 second read

Fostul șef al CFM, extrădat anterior din Belgia, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM) Iurie Topală, extrădat anterior din Belgia, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile. Informația a fost comunicată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), pe 1 decembrie. 

Încheierea a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

„Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea accelerării trimiterii dosarului în judecată”, se arată într-o declarație a procurorilor.

Amintim că, în seara de 3 noiembrie, fostul șef al CFM a fost extrădat autorităților de la Chișinău, în baza mandatului de arestare din 29 iulie 2021. Iurie Topală a fost directorul CFM în perioada 2015-2019. Acesta este învinuit de procurori de abuz în serviciu. Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în cadrul căruia sunt investigate faptele învinuitului este de 250 milioane lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: