Fostul șef al SIS Vasile Botnari își va petrece următoarele 25 de zile în izolatorul CNA
Full Article 2 minutes read

Fostul șef al SIS Vasile Botnari își va petrece următoarele 25 de zile în izolatorul CNA

Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 25 de zile. Informația a fost confirmată pentru NM de Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

„În rezultatul examinării demersului procurorului anticoruptie, magistratii Judecatoriei Chisinau sediul Ciocana au dispus plasarea ex-directorului SIS în arest preventiv, pe un termen de 25 zile, cu executare în izolatorul CNA”, a precizat Cherpec.

În dimineața de 29 martie, procurorii anticorupție au inițiat percheziții acasă la Vasile Botnari, fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite .

Amintim că Vasile Botnari a fost găsit vinovat de abuz de serviciu în dosarul privind expulzarea profesorilor turci. Pedeapsa sa a constituit o amendă în mărime de 88 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de 5 ani. Asta cu toate că procurorul a cerut pentru Botnari condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 3 ani, cu ispășirea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: