Fostul șef al SIS Vasile Botnari s-a trezit cu procurorii anticorupție la ușă
Full Article 1 minutes read

Fostul șef al SIS Vasile Botnari s-a trezit cu procurorii anticorupție la ușă

Procurorii Anticorupție au inițiat percheziții acasă la Vasile Botnari, fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii.

Confirmăm efectuarea perchezițiilor la domiciliul lui Vasile Botnari, ex-director SIS. Perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite (infracțiune prevăzută de art.330/2 din Codul Penal). După finalizarea acțiunilor de urmărire penală planificate, vom reveni cu informații actualizate”, a menționat Mariana Cherpec.

Amintim că Vasile Botnari a fost găsit vinovat de abuz de serviciu în dosarul privind expulzarea profesorilor turci. Pedeapsa sa a constituit o amendă în mărime de 88 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de 5 ani. Asta cu toate că procurorul a cerut pentru Botnari condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 3 ani, cu ispășirea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: