Fostul viceprim-ministru pentru reintegrare din guvernul Chicu a fost numit în fruntea Delegației R. Moldova în Comisia Unificată de Control
Full Article 50 second read

Fostul viceprim-ministru pentru reintegrare din guvernul Chicu a fost numit în fruntea Delegației R. Moldova în Comisia Unificată de Control

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) va avea un nou conducător – Alexandru Flenchea, care va fi împuternicit să coordoneze aspectele de menținere a păcii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Alexandru Flenchea a fost viceprim-ministru pentru reintegrare în perioada noiembrie 2019 – martie 2020 (Guvernul Chicu). De asemenea, șeful delegației Republicii Moldova în CUC a ocupat, anterior, diverse funcții în cadrul Programului Naţiunilor Unite de Dezvoltare (UNDP) și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Delegaţia Republicii Moldova în CUC reprezintă interesele statului şi acordă asistenţă multilaterală procesului de reglementare paşnică şi pe cale politică a conflictului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

De menționat că Alexandru Flenchea va ocupa și funcția de consilier al prim-ministrei Republicii Moldova în domeniul politicilor de reintegrare a țării.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: