FOTO ANSA a retras din magazine mai multe loturi de pește proaspăt și congelat. Ce a depistat
Full Article 2 minutes read

FOTO ANSA a retras din magazine mai multe loturi de pește proaspăt și congelat. Ce a depistat

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a efectuat mai multe controale pentru a verifica calitatea peștelui proaspăt/refrigerat și congelat din unitățile de comerț din țară. Inspectorii Agenției au depistat mai multe neconformități. 

Controalele, potrivit ANSA, au avut loc în perioada 12-18 mai curent.

Astfel, inspectorii Agenției au depistat mai multe neconformități precum: necorespunderea normelor sanitare veterinare privind cerințele de plasare pe piață a produselor de acvacultură, lipsa prețului, lipsa informației cu referire la termenul de valabilitate, producător și alte mențiuni obligatorii pentru informarea consumatorului.

În baza neconformităților depistate au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenții.

Totodată, au fost prelevate probe de pește pentru laborator. În urma rezultatelor de laborator, loturile neconforme au fost imediat retrase din comerț.

Potrivit ANSA, controalele cu privire la verificarea calității peștelui proaspăt/refrigerat și congelat, comercializat în unitățile de comerț, vor continua.

FOTO ANSA a retras din magazine mai multe loturi de pește proaspăt și congelat. Ce a depistat

Facebook/ANSA

FOTO ANSA a retras din magazine mai multe loturi de pește proaspăt și congelat. Ce a depistat

Facebook/ANSA

FOTO ANSA a retras din magazine mai multe loturi de pește proaspăt și congelat. Ce a depistat

În final, reprezentanții Agenției recomandă consumatorilor să procure produse alimentare, mai ales cele ușor perisabile, doar din unități autorizate. Cu referire la verificările din unitățile din comerț, ANSA comunică cetățenilor criteriile de determinare a prospețimii peștelui:

  • Ochi – strălucitori, clari;
  • Branhii – culoare deschisă, fără mucus sau cu mucus transparent;
  • Suprafața – curată, fără lovituri, nelipicioasă;
  • Solzii – culoare naturală, caracteristică speciei, lipiți strâns de corp;
  • Carne – fermă, elastică;
  • Miros – specific peștelui, fără miros străin, de alterare.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: