Colaj NM

FOTO Europenii vin, moldovenii pleacă. Ambuteiaj la ieșirea din țară

Autoritățile moldovenești anunță că la trecerea frontierei cu România se atestă o creștere a valorilor de trafic, pe sensul de ieșire din țară. Se precizează că moldovenii au ales să-și planifice o minivacanță peste hotarele țării, astfel fluxul de persoane și mijloace de transport este majorat. 

În legătură cu faptul că mulți cetățeni ai Republicii Moldova au ales să se bucure de cele patru zile libere, în intervalul 1-4 iunie, planificând o minivacanță peste hotarele țării, la această oră, la trecerea frontierei cu România se atestă o creștere a valorilor de trafic. Astfel că, în PTF Leușeni-Albița, fluxul de persoane și mijloace de transport (autoturisme, microbuze, autocare) este majorat pe sensul de ieșire din Republica Moldova”, se arată într-o declarație a autorităților.

Se menționează că autoritățile cu atribuții la frontieră și-au intensificat măsurile pe linia fluidizării fluxului și degajării circulației transfrontaliere.

Au fost dispuse: suplinirea numărului de angajați din prima linie de control și a echipamentelor portabile de citire a documentelor, folosirea la maximum a infrastructurii punctelor de trecere, prin deschiderea spre trafic a tuturor arterelor de control, inclusiv aplicarea REVERS – fluxul orientat pe benzile de circulație ale direcției opuse.

În acest sens, autoritățile amintesc că la frontiera Republicii Moldova cu România sunt active șapte puncte de trecere a frontierei.

mai.gov.md
mai.gov.md
Facebook/Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova

De menționat că 1 și 2 iunie sunt declarate zile de odihnă pentru bugetari. Acestea vor fi recuperate ulterior prin extinderea programului zilnic de muncă.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

La eveniment a ajuns și președintele ucrainean Vladimir Zelenski. NM transmite LIVE evenimentul de la Castelul Mimi.

Orașul Chișinău pe 1 iunie este mai pustiu ca niciodată. În capitală, traficul este perturbat astăzi din cauza delegațiilor oficiale, care traversează orașul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: