LIVE de la Castelul Mimi. Moldova găzduiește astăzi președinți, prim-miniștri, înalți oficiali europeni și sute de jurnaliști
Full Article 2 minutes read

LIVE de la Castelul Mimi. Moldova găzduiește astăzi președinți, prim-miniștri, înalți oficiali europeni și sute de jurnaliști

Pe 1 iunie 2023, în Republica Moldova se desfășoară un eveniment fără precedent în istoria țării. Circa 50 de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni de rang înalt se află în țara noastră. Summitul Comunității Politice Europene se desfășoară la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la circa 35 de kilometri de Chișinău. La eveniment au fost acreditați circa 660 de jurnaliști. Corespondenții NM Daria Slobodcicova și Denis Borșevici vor transmite de la Bulboaca pe tot parcursul zilei, iar în studiou vom găzdui experți cu care vom analiza evenimentul.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

La eveniment a ajuns și președintele ucrainean Vladimir Zelenski.

Astăzi, începând cu ora 10, președinta Maia Sandu va întâmpina delegațiile care vor veni la Bulboaca. Ceremonia va dura aproximativ două ore. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a oferit mai multe detalii cu privire la programul Summitului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: