FOTO Mesajul suporterilor de la Zimbru Chișinău despre „ruskii mir” la derby-ul cu Sheriff Tiraspol 
Full Article 2 minutes read

FOTO Mesajul suporterilor de la Zimbru Chișinău despre „ruskii mir” la derby-ul cu Sheriff Tiraspol 

La Chișinău, pe 1 aprilie, a avut loc un meci de fotbal între Zimbru Chișinău și Sheriff Tiraspol. Cea din urmă s-au impus în deplasare cu scor 2-0 în etapa a treia a play-off-ului Superligii moldovenești de fotbal. Suporterii Zimbru Chișinău au venit la meci cu o pancartă anti-război. 

„Ruskii mir” (în traducere: Pacea rusă) aduce lacrimi, sânge și orori pentru toți care sunt chiori, a fost mesajul de pe bannerul suporterilor celor de la Zimbru Chișinău. „Moldova (1992) – Georgia (1992-2008) – Ucraina (2014-2022)”, se mai regăsea în mesajul suporterilor.

FOTO Mesajul suporterilor de la Zimbru Chișinău despre „ruskii mir” la derby-ul cu Sheriff Tiraspol 

Facebook/Dragoș Galbur

Clasicul fotbalului moldovenesc, Zimbru Chișinău – Sheriff Tiraspol, a avut loc la stadionul Zimbru din Chișinău. A fost al 108-lea meci direct dintre cele cele două formații în competiții oficiale: campionat, Cupă și Supercupă.

Din 108 meciuri disputate până acum, Sheriff a câștigat 64, iar Zimbru – 19. Alte 25 de partide s-au încheiat la egalitate. Cea mai categorică victorie obținută de Zimbru în meciurile directe cu Sheriff a fost 3-0 (17 noiembrie 1999). Cel mai categoric succes al tiraspolenilor în fața eternei rivale a fost de 6-0 (pe 6 noiembrie 2021).

Sheriff și Zimbru sunt cele mai titrate cluburi din Republica Moldova, tiraspolenii având în palmares 20 de titluri de campioană, iar „galben-verzii” – 8. Sheriff a câștigat 11 Cupe ale Moldovei, iar Zimbru – 6. Gruparea tiraspoleană a cucerit până acum de 7 ori Supercupa, iar Zimbru – o dată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: