(FOTO) Nicu Popescu s-a întâlnit cu conducerea Alstom, unul dintre liderii mondiali în infrastructura de transport
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Nicu Popescu s-a întâlnit cu conducerea Alstom, unul dintre liderii mondiali în infrastructura de transport

Viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut, la Paris, o întrevedere cu Henri Poupart-Lafarge, președintele Consiliului de administrație și directorul general al grupului Alstom și Philippe Deleur, irector pentru afaceri publice. Oficialii au discutat despre posibilitate investițiilor în Republica Moldova.

„Pentru că Republica Moldova are nevoie de o diplomație economică activă, orientată spre atragerea investițiilor în economia națională, fiecare deplasare externă conține cel puțin un element pe agendă pentru atingerea acestui obiectiv. Compania este lider mondial în sisteme integrate de transport, specializată în producerea echipamentelor feroviare și trenurilor de mare viteză, un promotor activ al mobilității sustenabile” – a menționat ministrul Nicu Popescu.

Modernizarea căilor noastre ferate cu suportul Franței a fost și unul dintre subiectele centrale ale înțelegerilor convenite în timpul vizitei la Chișinău a șefului diplomației franceze Jean-Yves Le Drian.

Alstom este lider mondial în sisteme integrate de transport, specializată în producerea echipamentelor feroviare și trenurilor de mare viteză, un promotor activ al mobilității sustenabile. Grupul industrial francez a raportat în anul fiscal 2015/2016 vânzări în valoare de 6,9 miliarde de euro și venituri din operațiuni cu o valoare de 1,424 milioane de euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: