FOTO „O stare de parcă m-a trecut tancul”. Deputata Arina Spătaru a povestit cum se simte în a 10-a zi de tratament pentru COVID-19
Full Article 3 minutes read

FOTO „O stare de parcă m-a trecut tancul”. Deputata Arina Spătaru a povestit cum se simte în a 10-a zi de tratament pentru COVID-19

Deputata Platformei Demnitate și Adevăr Arina Spătaru a povestit pe pagina sa de Facebook cum se simte după 10 zile de când a aflat că s-a infectat cu noul coronavirus. Aceasta a descris simptomele pe care le-a avut și a anunțat că se simte deja mai bine, însă este conștientă că ar putea să suporte și pe viitor consecințele acestei lupte. 

„Vineri noaptea, 4-5 iunie, când am simțit un frig prin somn, primul gând al meu a fost: am Covid. Am măsurat febra, era 37,6 și tare mă durea capul. Tuse nu aveam, doar o stare de parcă m-a trecut tancul din centrul Bălțiului. Dis-de-dimineață, după ce s-a trezit familia, am anunțat că am febră și pentru că noi avem posibilitatea să dormim în camere separate, nu mi-a fost complicat să mă izolez. Trebuia doar să anunț cod roșu în familie și să reiterez regulile de igiena sporită la toată lumea”, a relatat deputata despre primele momente când i-au apărut simptomele.

Reprezentanta Platformei DA a scris că următorii pași pe care i-a întreprins a fost să se testeze pentru COVID-19, iar apoi să sune medicul infecționist și medicul său de familie din Bălți. Soțul și copiii săi au fost și ei testați, iar analizele au arătat că partenerul său de viață este și el infectat. După care a urmat tratamentul propriu-zis.

„Paracetamol și antivirale, ceai mult mult mult, vitamina C și monitorizarea temperaturii la 7:00; la 14:00; la 20:00. Paralel, pentru cei după 40 se recomanda monitorizarea tensiunii arteriale. Deci, este important ca să avem în casă un tonometru. În primele zile, tensiunea arterială e ridicată. (…) Ceea ce este specific Covidului, este starea de epuizare completă, pe care o am și azi, dar medicii recomandă să ne mișcăm, măcar prin cameră, dacă nu avem ieșire în curtea casei la sol sau un balcon”, a mai scris deputata.

A 10-a zi de Covid 19.Multa lume, pe lângă faptul că-mi urează însănătoșire grabnică, mă întreabă dacă cu adevărat m-am…

Gepostet von Arina Spataru am Sonntag, 14. Juni 2020

De asemenea, Arina Spătaru a scris că este important să fie deschise geamurile pentru o bună circulație a oxigenului. Aceasta a recomandat utilizarea unui pul-oximetru care măsoară nivelul oxigenului din sânge.

„Este și un fel de terapie psiho-emotională, pentru că atunci când începi să te sufoci în panică, el foarte calm îți arată că problema e in altă parte și tu ai oxigenul normal. Un lucru important: îmi era frică. Mai ales noaptea. Simțind că-mi pierd raționamentul, cedând emoțiilor, am înțeles că este important să rămâi rece, calm și să te încredințezi în totalitate lui Dumnezeu. El știe ce poți duce și- ți dă exact ceea ce vei izbuti să înfrunți”, a mai scris parlamentara.

Amintim că Arina Spătaru a anunțat pe 6 iunie că s-a infectat cu noul coronavirus.

Precizăm că, anterior, deputatul PDM, Vladimir Nichiforciuc și deputatul PSRM, Vladimir Mizdrenco au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: