FOTO Șase morți la Harkov, 16 răniți, camioane avariate și un incendiu. Zelenski: „Sfârșitul pentru toți teroriștii este unul – responsabilitate pentru ce au făcut”
Full Article 2 minutes read

FOTO Șase morți la Harkov, 16 răniți, camioane avariate și un incendiu. Zelenski: „Sfârșitul pentru toți teroriștii este unul – responsabilitate pentru ce au făcut”

Terminalul „Nova Poshta” din regiunea ucraineană Harkov a fost ținta unui atac cu rachete, scrie Meduza. Șase oameni au murit, alte 16 persoane au suferit răni. 

Potrivit sursei, în seara zilei de 21 octombrie, trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra satului Korotici din regiunea Harkov. În rezultat au fost ucise cel puțin 6 persoane și alte 16 au fost rănite, a comunicat șeful administrației militare regionale Oleg Sinegubov.

Potrivit lui Sinegubov, rușii au lovit terminalul „Nova Poshta” cu un sistem de apărare antiaeriană S-300. Din numărul total al victimelor, două persoane se află în stare extrem de gravă, alte șase – în stare gravă, a precizat Sinegubov.

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a declarat că lovitura a provocat distrugeri semnificative a clădirii terminalului. La fel, potrivit Serviciului, au fost avariate 7 camioane și două semiremorci. În plus, a avut loc un incendiu pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați.

Reprezentanții „Nova Poshta” au menționat că angajații companiei nu au avut timp să se ascundă într-un adăpost, deoarece alarma a sunat cu o secundă înainte de explozie. Compania a declarat ziua de 22 octombrie zi de doliu.

Atacul a fost comentat și de președintele ucrainean Vladimir Zelenski. El a spus că trupele ruse au atacat o țintă civilă și a cerut creșterea presiunii internaționale asupra Federației Ruse.

Trebuie să întărim și mai mult unitatea lumii în opunerea terorismului. Și noi facem aceasta. Rusia nu va putea realiza nimic prin teroare și crimă. Sfârșitul pentru toți teroriștii este unul: responsabilitatea pentru ceea ce au făcut”, a declarat Zelenski.

Partea rusă nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: