The Insider

FOTO Designer-ul Artemii Lebedev, care susține agresiunea rusă din Ucraina, rămâne fără apartamentele din Kiev. Imobilele vor fi naționalizate

Două apartamente din Kiev și alte proprietăți ale designer-ului rus Artemii Lebedev vor fi transferate în Fondul Proprietății de Stat al Ucrainei (FPSU), din cauza poziției sale pro-război. Decizia a fost aprobată de Guvernul de la Kiev, relatează The Insider.  

Astfel, vor fi transferate în Fondul Proprietății de Stat două apartamente de 138 m2 și, respectiv, 193 m2. Fondul intenționează să înregistreze drepturi de proprietate asupra imobilelor, iar, ulterior, acestea vor fi privatizate sau date în chirie. Toate încasările vor merge către Fondul pentru eliminarea consecințelor agresiunii armate.

Precizăm că iulie 2023, Curtea Supremă Anticorupție a Ucrainei a dat curs cererii Ministerului Justiției de confiscare a apartamentelor lui Lebedev. Anterior, Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a acuzat pe Lebedev că justifică războiul și neagă agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei.

În iulie 2022, Lebedev a călătorit în teritoriul temporar ocupat al Ucrainei. Acesta a publicat o fotografie din Donbas, de pe acoperișul centralei nucleare Zaporojie. Lebedev a numit vizitele în teritoriile ucrainene ocupate „mici bucurii ale unei vieți pline”.

***

În context, amintim că, în 2020, administrația de la Tiraspol l-a invitat pe Artemii Lebedev pentru a elabora logo-ul Transnistriei. Varianta propusă – râul Nistru, turnurile Cetății de la Tighina, ferma de nisetru, viile și terenurile agricole din regiune, toate desenate în culori vii, nu a fost pe placul liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Acesta a criticat proiectul propus de designerul rus, iar opinia sa a fost imediat susținută și de alți reprezentanți ai administrației care au anunțat că organizează un nou concurs, de data aceasta public, pentru crearea unui nou logo turistic al regiunii transnistrene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: