FOTO Un nou incendiu la Portul Giurgiulești: 20 de salvatori și pompieri luptă cu focul
Full Article 2 minutes read

FOTO Un nou incendiu la Portul Giurgiulești: 20 de salvatori și pompieri luptă cu focul

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a fost alertat din nou la Portul Internațional Liber Giurgiulești. Se menționează că un alt rezervor cu încărcătură de șrot de semințe de floarea soarelui a luat foc.

Incendiul s-a produs în dimineața zilei de 20 ianuarie. Inspectoratul precizează că a luat foc rezervorul nr.2 al Portului.

La fața locului au fost trimise 5 echipaje de salvatori și pompieri, cu un efectiv de 20 angajați din subordine.

Pompierii desfășoară acțiuni de stingere și lichidare a consecințelor incendiului.

Se menționează că rezervorul nr.2 are o capacitate de 1100 tone. La moment în el sunt depozitate doar 50% din volumul total.

„În urma incidentului nu sunt raportate victime și nu există riscuri pentru cetățeni și infrastructura din zonă”, comunică IGSU.

FOTO Un nou incendiu la Portul Giurgiulești: 20 de salvatori și pompieri luptă cu focul

Telegram/IGSU

FOTO Un nou incendiu la Portul Giurgiulești: 20 de salvatori și pompieri luptă cu focul

Telegram/IGSU

Amintim că un incident similar a avut loc și pe 16 ianuarie 2023.  Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei. Atunci au intervenit 6 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați IGSU, care mai multe zile au acționat pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.

Întreprinderea „Trans-Oil Moldova” informa că incendiul din Portul Giurgiulești s-ar fi produs din cauza unei pene de curent. Întreprinderea mai preciza că incendiul s-a produs la silozul numărul 6 al elevatorului de păstrare a șrotului al uzinei de ulei „Danube Oil Company” din Portul Giurgiulești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: