FOTO Un nou model de pașaport va fi pus în circulație în Republica Moldova. Ce schimbări au fost făcute
Full Article 2 minutes read

FOTO Un nou model de pașaport va fi pus în circulație în Republica Moldova. Ce schimbări au fost făcute

Agenția Servicii Publice anunță punerea în circulație a unui nou model de pașaport, începând cu luna aprilie 2023. Un proiect în acest sens a fost aprobat, pe 15 martie, de Guvernul Republicii Moldova.

„Schimbările majore au fost operate la cea mai importantă și sensibilă la fraudare parte a blanchetei de pașaport – pagina cu date de identificare ale titularului”, comunică reprezentanții Agenției.

Respectiva pagina, care anterior era din hârtie, va fi înlocuită cu una din policarbonat, personalizată prin gravare laser.

„Această tehnologie permite utilizarea unui spectru mai larg de elemente de securitate pe nivele verificate prin simpla atingere, privire și înclinare a documentului alături de alte elemente de securitate ascunse, verificate cu echipamente simple și de laborator”, susține Agenția Servicii Publice.

Noul pașaport conține 34 de pagini, se distinge prin 45 de elemente performante de securitate și vine cu o serie de noutăți ce țin, în speță, de materialele de confecționare, de tehnologia de personalizare și tipologia elementelor de securitate.

Pașaportul se eliberează persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani; cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani, cu vârsta peste 16 ani – pe termen de 10 ani.

Agenția precizează că modelul nou de pașaport (seria AP) urmează să fie pus în circulație pe măsura epuizării stocului de blanchete de pașapoarte (seria AB), dar nu mai târziu de 30 aprilie 2023.

FOTO Un nou model de pașaport va fi pus în circulație în Republica Moldova. Ce schimbări au fost făcute

Facebook/Agenția Servicii Publice


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: