FOTO/VIDEO 31 de morți în urma cutremurului din Albania. Guvernul cere ajutor extern
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO 31 de morți în urma cutremurului din Albania. Guvernul cere ajutor extern

Bilanțul morților în urma cutremurului din Albania a ajuns la 31 de persoane, relatează The New York Times, astăzi, 28 noiembrie. Potrivit sursei citate, guvernul albanez caută soluții pentru a caza persoanele care au rămas fără locuințe. Totodată, autoritățile de la Tirana fac apel către partenerii externi pentru a obține asistență financiară cu scopul de a lichida consecințele stihiei.

Orașul Durres și Thumane au suportat cele mai mari consecințe ale cutremurului, relatează reporterii The New York Times. Chiar dacă unele clădiri au rămas intacte, oamenii au ales să rămână afară, de frica unui nou seism.

Guvernul albanez a dat asigurări că va caza toate persoanele care au rămas fără locuință. „Mii de familii au petrecut noaptea trecută sub cerul liber și noi nu le putem permite ca ei să-și petreacă iarna în corturi”, a declarat prim-minstrul Albaniei, Edi Rama.

Sute de albanezi și-au petrecut noaptea de miercuri spre joi în corturi, mașini și în adăposturi temporare, improvizate pe terenurile de fotbal, relatează sursa citată.

Executivul albanez a făcut un apel repetat către țările Uniunii Europene și cele din Orientul Mijlociu cu scopul de a obține asistență. „Este un dezastru prea mare și o provocare pentru țara noastră mică și limitată în resurse”, a declarat prim-ministrul Rama. De asemenea, guvernul albanez a lansat o pagină online pentru donații.

Amintim că marți, 26 noiembrie, Albania a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter. Activitatea sesmică în regiunea balcanică este un fenomen des întâlnit, deoarece este locul unde se întâlnesc două mari plăci tectonice, cea euroasiatică și cea africană.

FOTO/VIDEO 31 de morți în urma cutremurului din Albania. Guvernul cere ajutor extern

skynews.com

FOTO/VIDEO 31 de morți în urma cutremurului din Albania. Guvernul cere ajutor extern FOTO/VIDEO 31 de morți în urma cutremurului din Albania. Guvernul cere ajutor extern FOTO/VIDEO 31 de morți în urma cutremurului din Albania. Guvernul cere ajutor extern

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: