FOTO/VIDEO Atac masiv asupra Ucrainei: sunt morți și răniți. Spitale, școli, depozite – avariate, unele încă în flăcări
Full Article 3 minutes read

FOTO/VIDEO Atac masiv asupra Ucrainei: sunt morți și răniți. Spitale, școli, depozite – avariate, unele încă în flăcări

Rusia a atacat masiv Ucraina în noaptea de 29 decembrie, scrie zerkalo. Au avut loc explozii la Odesa, Harkov, Lvov, Konotop și Kiev. Sunt morți și răniți. Potrivit sursei, bombardamentele continuă. 

„Al treilea val de bombardamente pentru ziua de astăzi”, a scris pe Telegram primarul de Harkov Igor Terehov. O persoană a murit, șapte se află la spital. Au fost avariate spitale, școli, case și clădiri industriale. Șeful administrației regionale Oleg Sinegubov a declarat că persoana decedată este un bărbat în vârstă de 35 de ani. Potrivit lui Sinegubov, 11 persoane au suferit răni.

La Kiev a fost deteriorată clădirea unei stații de metrou. Potrivit sursei, stația activa ca și adăpost iar trenurile se deplasau fără a se opri prin ea. În regiunea Podolsk, un depozit este în flăcări. Un alt depozit, din aceeași regiune, a fost distrus. De sub dărâmături, salvatorii au scos trei persoane. Căutările continuă, a menționat primarul Vitalii Kliciko. BBC News relatează că numărul victimelor, la Kiev, a ajuns la 17. Acestea au suferit răni. Ulterior, Kliciko a anunțat că o persoană a murit.

În orașul Dnipro este în flăcări unul din centrele comerciale. Iar clădirea maternității a fost avariată. „Sunt morți și răniți”, a scris pe rețelele de socializare, fără a oferi și alte detalii, primarul Serghei Filatov. Ulterior, guvernatorul regiunii Dnepropetrovsk a declarat că patru persoane au murit, relatează BBC News.

La Lvov, potrivit datelor preliminare, o clădire rezidențială a fost ținta unui atac. Sunt persoane care au suferit răni. La fel, potrivit datelor preliminare, din cauza resturilor de rachetă căzute unul dintre liceele locale a luat foc. Autoritățile locale au anunțat despre un mort și 8 răniți.

La Odesa, resturile de la o dronă doborâtă, au deteriorat o clădire multietajată și a izbucnit un incendiu. Potrivit sursei, acum orașul continuă să fie ținta bombardamentelor. Autoritățile au îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi. Potrivit acestora, două persoane au murit iar alte 15 au suferit răni inclusiv doi copii – de 6 și 8 ani.

Canalele de Telegram din Ucraina au raportat despre explozii și la Zaporojie, Konotop și regiunea Hmelnițki. Hromadske scrie că la Konotop trei persoane au suferit răni. Totodată a fost avariat un bloc de locuințe și o stație de service auto. La fel, din cauza bombardamentelor, o mașină a luat foc. La Zaporojie, o persoană a murit, alte 10 au suferit răni, potrivit radiosvoboda

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat, relatează strana.ua, că Ucraina a fost atacată astăzi cu aproximativ 110 rachete de diferite tipuri. Majoritatea ar fi fost doborâte.

Rusia nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: