Colaj NM

FOTO/VIDEO Doi angajați ai Întreprinderii pentru silvicultură Bălți, prinși cu mașina plină de sânge. Ar fi recurs la braconaj

Urme de sânge în interiorul unui automobil din raionul Fălești. Acestea ar proveni de la animale vânate. În același vehicul a fost găsită o armă. Precizările au fost făcute de Inspectoratul pentru Protecția Mediului, care împreună cu forțele de ordine a format 9 grupe mobile pentru a efectua controale pe teritoriul raionului. Potrivit instituției, mijlocul de transport se deplasa haotic pe terenurile de vănătoare ale raionului, ulterior a fost luat la verificări. Se menționează că implicate în incident sunt două persoane, ambele angajate la Întreprinderea pentru silvicultură Bălţi. 

Potrivit Inspectoratului, inspectorii de mediu din Fălești au efectuat controale pe teritoriul raionului, menite să combată braconajul și să contracareze tăierile ilegale. Acțiunea a avut loc în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Fălești, Inspectoratul Național de Securitate Publică, Poliția de Frontieră și Batalionul cu destinație specială „Scorpion”.

Se menționează că au fost formate 9 grupe mobile pentru a acoperi teritoriul raionului.

Inspectoratul a raportat că în extravilanul satului Glinjeni, raionul Fălești, forțele de ordine au identificat un mijloc de transport care se deplasa haotic pe terenurile de vânătoare, în imediata apropiere a fondului forestier.

O verificare amănunțită a vehiculului a condus la descoperirea unei arme cu țeavă ghintuită, deținută ilegal, iar în interiorul automobilului au fost găsite urme de sânge provenind de la animale vânate. Surprinzător, ambele persoane implicate în acest incident se dovedesc a fi angajate ale Întreprinderii pentru Silvicultură Bălți, ceea ce adaugă o notă suplimentară de gravitate cazului”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.

 

Se precizează că a fost deschis un dosar penal pentru investigarea tuturor circumstanțelor.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază importanța protejării mediului înconjurător și a resurselor naturale, precum și necesitatea sancționării fermă a oricăror practici ilegale care dăunează biodiversității și ecosistemelor”, se arată într-o declarație a Inspectoratului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Performanță pentru Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică: elevii au obținut două medalii de argint și două mențiuni de onoare

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii de argint și două mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică ce s-a desfășurat în Paris, Franța, în perioada 17 – 25 iulie 2025.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, medaliați cu argint sunt Alex Secrieru și Darius Graur, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău, iar mențiunile de onoare au fost obținute de Victor Sandu, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău, și Vadim Arhip, elev la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Chișinău.

În cadrul celei de-a 55-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Fizică au participat 406 elevi din 87 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 5 elevi și 2 profesori:

  • Darius Graur, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Alex Secrieru, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Victor Sandu, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Cristian Sochirca, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Vadim Arhip, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, mun. Chișinău;
  • Cârlig Sergiu, doctor în științe fizice, Institutul de Fizică Aplicată, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul echipei;
  • Serghei Bâzgan, doctor în științe fizice, Institutul de Fizică Aplicată, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul adjunct al echipei.
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: