(FOTO/VIDEO) O mașină a explodat pe podul care leagă Canada de SUA: doi oameni au murit. S-ar lua în calcul „o tentativă de atac terorist”
Full Article 2 minutes read

(FOTO/VIDEO) O mașină a explodat pe podul care leagă Canada de SUA: doi oameni au murit. S-ar lua în calcul „o tentativă de atac terorist”

Doi oameni au murit după ce o mașină a explodat pe podul Rainbow, care leagă SUA de Canada, scrie Meduza. Biroul Federal de Investigații investighează explozia ca o tentativă de atac terorist, relatează televiziunea Fox News. Oamenii legii au găsit la fața locului o valiză, care ar putea conține un dispozitiv exploziv, raportează ABC. Despre explozie a anunțat premierul canadian Justin Trudeau, iar Casa Albă a spus că monitorizează cu atenție incidentul. 

Biroul Federal de Investigații al SUA investighează explozia unui automobilul în punctul de trecere a frontierei – pe podul Rainbow – dintre Statele Unite și Canada.

Podul cu același nume de lângă Cascada Niagara este închis, a scris CNN. Alte trei poduri dintre regiunile vestice ale statului american New York și provincia canadiană Ontario au fost închise, ca măsură de precauție. Aeroportul Internațional Buffalo Niagara și-a oprit activitatea timp de două zile. Iar pasagerii care au venit deja la aeroport au fost supuși unor verificări suplimentare. 

Explozia a avut loc pe partea americană a podului Rainbow, care leagă cele două țări peste râul Niagara. 

Potrivit CNN, mașina a trecut de primul punct de control, unde sunt verificate actele de identitate, și a explodat în zona de verificare.

Televiziunea Fox News scrie că Biroul Federal de Investigații investighează explozia ca o tentativă de atac terorist. Potrivit sursei, urmare a exploziei, două persoane din mașină au murit. Un polițist de frontieră a suferit răni. Despre decesul a două persoane scrie și CNN. Informația nu a fost confirmată de oficiali. 

Oamenii legii, potrivit ABC, au găsit la fața locului o valiză, care ar putea conține un dispozitiv exploziv. Acesta este verificat.

Explozia de pe pod a avut loc cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței în SUA. După cum scrie BBC News, această perioadă este considerată una din cele mai aglomerate zile turistice ale anului.

Explozia a fost raportată de premierul canadian Justin Trudeau. Casa Albă a spus că monitorizează cu atenție incidentul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: