FOTO/VIDEO Un autobuz cu turiști a căzut de pe un pod lângă Veneția și a luat foc: cel puţin 21 de persoane au murit
Full Article 4 minutes read

FOTO/VIDEO Un autobuz cu turiști a căzut de pe un pod lângă Veneția și a luat foc: cel puţin 21 de persoane au murit

Cel puţin 21 de persoane au murit și zeci sunt rănite după ce un autobuz plin cu turiști a căzut, în seara zilei de 3 octombrie, de pe un pod peste calea ferată şi a luat foc. Cazul a avut loc la Mestre, în apropiere de Veneţia, scrie News.ro cu referire la presa italiană. 

Trei ucraineni, un croat, un german şi un francez se numără printre răniţi, scrie France-Presse. În acest moment, bilanţul rămâne de 21 de morţi şi 18 răniţi, în marea lor majoritate cetăţeni străini de diferite naţionalităţi. Patru minori sunt spitalizaţi, doi tineri de 16 ani şi doi copii.

„A existat un zvon că autobuzul a luat foc, dar a fost doar un început de incendiu care a fost imediat stins. A fost un autobuz electric care s-a prăbuşit de la 10 metri şi nu cred că a lovit cablurile de înaltă tensiune, ci s-a prăbuşit pe drumul de legătură Carbonifera, care se conectează direct la sistemul de autostrăzi din Veneto”, a declarat consilierul pentru drumuri al municipalităţii din Veneţia Renato Boraso pentru Sky Tg24.

În seara zilei de 3 octombrie, presa italiană a scris că încă nu se poate face un bilanţ definitiv al accidentului. Vehiculul nu era încă îndepărtat, pentru că exista riscul unui nou incendiu. Autobuzul avea, de fapt, o dublă alimentare, electrică şi cu metan, şi se făceau eforturi pentru a răci bateriile pentru a împiedica reaprinderea flăcărilor.

Temerea salvatorilor era că în autobuz se aflau mai mulţi pasageri decât cei declaraţi şi nu este exclus nici că, atunci când vehiculul a distrus bariera de protecţie, să fi trecut peste cineva. Prin urmare, numai după ce vehiculul va fi îndepărtat, se va putea exclude prezenţa altor victime sau răniţi, potrivit Sky Tg24.

Cel puţin 40 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Autobuzul care s-a prăbuşit efectua un serviciu în numele unui camping local. Se menționează că transportul fusese închiriat pentru oaspeţi, iar la bord se aflau turişti.

Cel puţin doi copii, precum şi şoferul autocarului se numără printre cei 21 de morţi.

Accidentul a avut loc în jurul orei 19.45, la Mestre, în provincia Veneţia, unde autobuzul a rupt gardul pasajului suprateran „Rizzardi” şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 10 metri peste cablurile de înaltă tensiune, luând foc. Circulaţia pe calea ferată a fost întreruptă.

UPDATE: NewsMaker a solicitat informații de la reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe pentru a afla dacă printre victimele accidentului din Italia nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Purtătorul de cuvânt al MAEIE Igor Zaharov a declarat pentru NewsMaker că până la acest moment nu există informații despre existența unor cetățeni moldoveni printre victimele accidentului.

„Reprezentații consulatelor noastre mențin contactul cu autoritățile locale italiene, fiind pregătiți să acorde asistență consulară în funcție de solicitări”, a menționat Zaharov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: