Franța și Australia vor colabora pentru a fabrica obuze pentru Ucraina
Full Article 40 second read

Franța și Australia vor colabora pentru a fabrica obuze pentru Ucraina

Franța și Australia au convenit să coopereze pentru a fabrica obuze pentru Ucraina, a declarat ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, relatează G4media.

Cele două țări vor lucra împreună pentru a fabrica „câteva mii” de obuze de 155 milimetri pentru a ajuta Ucraina, a declarat acesta.

Lecornu a făcut acest anunț după ce s-a întâlnit cu omologul său australian Richard Marles.

Aceasta a marcat prima dată când cei doi au purtat discuții la nivel înalt de când Australia a renunțat la un acord de apărare cu Paris în favoarea unui acord cu Marea Britanie și SUA în urmă cu doi ani – care este cunoscut acum sub numele de AUKUS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: