Frauda bancară: Încă 20 de zile de arest preventiv pentru Ion Ropot, șef de departament al BNM
Full Article 2 minutes read

Frauda bancară: Încă 20 de zile de arest preventiv pentru Ion Ropot, șef de departament al BNM

Șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei (BNM), reținut în luna martie, va sta încă 20 de zile în arest preventiv. Acesta este anchetat pentru abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”. Informația a fost confirmată pe 11 mai de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Măsura aplicată a fost solicitată de procurorii PCCOCS în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pentru asigurarea obiectivității investigațiilor. Acestea vizează garanțiile bancare acordate Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale.

Amintim că este vorba despre Ion Ropot, fost administrator special al Băncii de Economii și în prezent șef de Direcție în cadrul BNM, a fost reținut pe 11 martie, după ce procurorii au desfășurat percheziții la domiciliul, dar și în biroul de serviciu al acestuia. El este bănuit de abuz în serviciu.

Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul investigării dosarului „fraudei bancare”, pe segmentul  gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM instituțiilor financiare: B.C. „Banca de Economii” S.A., B.C. „Unibank” S.A., B.C. „Banca Socială” S.A.

Potrivit legii, abuzul de serviciu comis în interesul unei organizații criminale se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: