Furie la Moscova după ce Biden a spus că Putin nu poate rămâne la putere
Full Article 2 minutes read

Furie la Moscova după ce Biden a spus că Putin nu poate rămâne la putere

Declaraţiile preşedintelui american Joe Biden conform cărora „criminalul de război” Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere” în Rusia au generat reacţii furioase la Moscova, informează hotnews.ro.

Senatorul rus Konstantin Kosaciov, preşedintele Comitetului pentru afaceri externe din camera superioară a Parlamentului Rusiei, a declarat că Biden a făcut cu o „regularitate înspăimântătoare” afirmaţii care sunt mare grave decât crimele.

Au existat timpuri când cuvântul unui preşedinte al SUA avea greutate, însă acele timpuri au trecut, a adăugat Kosaciov.

În timpul discursului său înflăcărat susţinut sâmbătă seara în faţa unei mulţimi de oameni la Varşovia, Biden a spus: „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”.

Această declaraţie a fost interpretată ca o schimbare majoră în politica externă a SUA, prin care Biden pare să fi sugerat că o schimbare de regim ar fi necesară în Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ripostat rapid, afirmând că „nu este treaba lui Biden să decidă aceasta”. „Preşedintele Rusiei este ales de ruşi”, a spus Peskov.

Preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, l-a acuzat pe preşedintele american de „declaraţii nediplomatice” şi de „isterie”.

„Biden este slab, bolnav şi nefericit”, a comentat Volodin pe Telegram. „Cetăţenilor americani ar trebui să le fie ruşine cu preşedintele lor. Este posibil ca el să fie bolnav. Ar fi bine dacă Biden şi-ar face un control medical”, a adăugat el.

Pe de altă parte, potrivit lui Volodin, Vladimir Putin merită respect pentru atitudinea sa „reţinută”.

Moscova a atenţionat recent că relaţiile diplomatice cu SUA sunt pe punctul de a fi complet compromise din cauza escaladării tensiunilor asupra invaziei ruse în Ucraina.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: