Furnizorul de apă potabilă din Soroca solicită ANRE să aprobe un tarif mai mare (DOC)
Full Article 2 minutes read

Furnizorul de apă potabilă din Soroca solicită ANRE să aprobe un tarif mai mare (DOC)

Locuitorii municipiului Soroca ar putea fi nevoiți să achite un preț mai mare pentru consumul de apă. În schimb, tariful pentru canalizare ar putea să scadă ușor. SA „Regia Apă Canal Soroca” solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să aprobe noi tarife pentru aceste servicii, întrucât cele actuale nu ar acoperi cheltuielile suportate. Inițiativa nu a fost deocamdată aprobată.

În scrisoarea adresată conducerii ANRE, administratorul SA „Regia Apă Canal Soroca”, Mihail Ojog, argumentează că tarifele trebuie să acopere costurile de producție și cele operaționale, costurile de reparație și întreținere, precum și costurile asociate rambursării împrumutului contractat luat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Astfel, tariful pentru apă potabilă ar putea crește de la 18,06 lei până la 19,11 lei/m3, iar cel pentru serviciul de canalizare s-ar putea diminua de la 5,39 lei până la 5,11 lei/m3.

Furnizorul a mai menționat că majorarea nu au fost acceptată de către consilierii municipali Soroca, fapt care a generat incapacitatea de acumulare a surselor financiare necesare pentru achitarea împrumuturilor contractate.

„SA ”Regia Apă-Canal Soroca” este în incapacitate de plată față de furnizorul principal ÎIS ”Acva-Nord”, fapt care a generat aplicarea sechestrului asupra conturilor bancare ale SA ”Regia Apă Canal Soroca””, se mai arată în adresare.

ANRE nu examinat, deocamdată, solicitarea furnizorului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: