Găgăuzia: Familiile lucrătorilor medicali care au decedat de COVID-19 vor primi ajutor financiar
Full Article 1 minutes read

Găgăuzia: Familiile lucrătorilor medicali care au decedat de COVID-19 vor primi ajutor financiar

În Găgăuzia, familiile lucrătorilor medicali care au decedat de COVID-19 vor primi un ajutor financiar din partea autorităților locale, informează portalul Gagauzinfo. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comitetului Executiv.

Potrivit sursei citate, este vorba despre 100 de mii de lei pentru familiile cu copii minori și 50 de mii de lei pentru familiile fără copii minori. Până în prezent, în Găgăuzia, patru lucrători medicali au decedat din cauza coronavirusului.

Precizăm că pe 10 iulie, parlamentul a votat în două lecturi un proiect de lege prin care urmașii lucrătorilor medicali răpuși de COVID-19, care s-au infectat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, vor primi indemnizații. Baza de calcul reprezintă venitul mediu lunar din ultimele 12 luni până la deces, dar nu mai puțin de 50% din mărimea salariului mediu lunar pe economie.

Pentru implementarea proiectului în acest an au fost alocate circa 3,3 milioane de lei, pentru 2021 vor fi prevăzuți 13 milioane de lei, iar pentru 2022 – circa 20 de milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: