Gata cu căldura în calorifere? Termoelectrica anunță condițiile în care poate fi deconectat agentul termic
Full Article 2 minutes read

Gata cu căldura în calorifere? Termoelectrica anunță condițiile în care poate fi deconectat agentul termic

Termoelectrica a anunțat că este dispusă că deconecteze consumatorii de la agentul termic, în contextul temperaturilor sporite ale aerului. Se va întâmpla dacă administratorii clădirilor, conectate la sistemul centralizat, vor veni cu o solicitare către distribuitorul și furnizorul de energie termică în mun. Chișinău. Menționăm, în centrul Republicii Moldova, până pe 31 martie sunt prognozate maxime de până la +22 grade Celsius. 

Reprezentanții întreprinderii Termoelectrica au declarat că în contextul temperaturilor sporite ale aerului exterior, pentru asigurarea confortului termic al locatarilor, dar și pentru aplicarea măsurilor de eficientizare a consumurilor energetice sunt dispuși, la solicitarea administratorilor clădirilor conectate la sistemul centralizat, să inițieze procesul de deconectare de la agentul termic.

„Procedura de deconectare a serviciilor de termoficare este una foarte simplă, fiind suficient ca administratorul blocului să anunțe furnizorul de energie termică prin telefon, e-mail sau să depună o cerere la sediile teritoriale Termoelectrica”, au comunicat reprezentanții întreprinderii.

În același timp, Termoelectrica a recomandat „diminuarea parțială sau sistarea debitului agentului termic în intervalul orelor 09-00 și 18-00 (în perioada temperaturilor sporite ale mediului înconjurător) ca o alternativă a deconectării integrale a energiei termice”.

Menționăm, în centrul Republicii Moldova, până pe 31 martie sunt prognozate maxime de până la +22 grade Celsius. Mai precizăm că începând cu 21 martie 2024 sunt valabile noi tarife la căldură. Consumatorii din capitală achită 2138 de lei pentru o gigacalorie, cu 636 de lei mai puțin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: