„Gaura în bugetul din 2019 e floare la ureche pe lângă cea care se întrezărește”. Prognoza Maiei Sandu pentru 2020
Full Article 2 minutes read

„Gaura în bugetul din 2019 e floare la ureche pe lângă cea care se întrezărește”. Prognoza Maiei Sandu pentru 2020

Fostul premier Maia Sandu a răspuns, astăzi, 28 noiembrie, pe pagina sa de facebook, premierului Chicu, care a spus că fostul executiv ar fi lăsat restanțe la salarii pentru unii funcționari publici. Totodată, aceasta a criticat proiectul bugetului de stat aprobat ieri în cadrul ședinței de către cabinetul de miniștri. 

Fostul premier a negat că ar fi lăsat bugetarii fără salarii și că guvernul pe care l-a condus a identificat și a alocat suplimentar peste un miliard de lei.

„Pe parcursul mandatului am adoptat 6 hotărâri de guvern, în fiecare lună câte una, pentru repartizarea alocațiilor către bugetele administrației publice locale, astfel încât aceasta să poată plăti salariile. Ultima hotărâre de guvern de acest fel, prin care au fost repartizate circa 363 milioane lei, a fost adoptată pe 12 noiembrie. Mă întreb de ce Chicu nu a repartizat aceste resurse încă? Îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false în adresa noastră?”, a mai spus Maia Sandu.

În același timp, liderul PAS a meționat că pe timpul când ocupa funcția de ministru al Finanțelor în guvernul Filip, Ion Chicu ar fi lăsat o gaură în bugetul de stat. Potrivit acesteia, prognozele pentru anul viitor sunt și mai sumbre.

„Gaura pe care a lăsat-o Chicu în bugetul 2019 e floare la ureche pe lângă gaura care se întrezărește în proiectul bugetului pentru anul 2020, adoptat de guvern ieri la amiază și finalizat înspre seară. În această gaură riscă să se piardă inițiativele anunțate de noi pentru oameni și să se prăbușească economia țării. Asta se întâmplă când guvernul lucrează pentru politicieni corupți, nu pentru cetățeni”, a scris Maia Sandu.

Amintim că ieri, 27 noiembrie, executivul a aprobat proiectul bugetului de stat pentru anul viitor. Acesta prevede venituri de 44 de miliarde de lei și cheltuieli de 51,5 miliarde.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: