Gavrilița a discutat cu președinta Parlamentului European despre amenințările hibride
Full Article 2 minutes read

Gavrilița a discutat cu președinta Parlamentului European despre amenințările hibride

Președinta Parlamentului European Roberta Metsola s-a întâlnit cu prim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gavrilița. Întrevederea a avut loc în Germania, unde șefa executivului de la Chișinău efectuează o vizită oficială

„Mă bucur să mă întâlnesc din nou cu premierul Natalia Gavrilița, astăzi în Bavaria. Moldova este ferm determinată în ceea ce privește implementarea reformelor, apărarea valorilor europene și rezistența împotriva pericolelor hibride. Vom continua să susținem Moldova, în calitate de stat-candidat la aderare la UE”, a menționat șefa Parlamentului European.

Amintim că, în perioada 6-8 ianuarie, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, se va afla într-o vizită de lucru în Germania, unde va participa la ședința închisă a Grupului parlamentar al Uniunii Creștin-Sociale din Bundestagul german. În cadrul tradiționalei reuniuni de început de an a grupului CSU se va discuta despre actualele provocări de securitate și economice, despre problema migrației, dar și despre consecințele pe care le generează asupra Germaniei și a întregii Europe războiul început de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Șefa Executivului de la Chișinău va ține un discurs în fața parlamentarilor germani, după care va susține o conferință de presă împreună cu liderul grupului parlamentar CSU din Bundestagul german, Alexander Dobrindt.

De asemenea, Natalia Gavrilița va avea o serie de întâlniri bilaterale cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, președinte al Partidului Popular European, eurodeputatul Manfred Weber, dar și cu alți oficiali și oameni de afaceri din Germania.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: