Gavrilița a numărat succesele guvernului: „A trecut unul dintre cei mai grei ani din istoria țării”
Full Article 3 minutes read

Gavrilița a numărat succesele guvernului: „A trecut unul dintre cei mai grei ani din istoria țării”

La un an de la învestirea în funcție a Cabinetului de miniștri condus de prim-ministra Natalia Gavrilița, garnitura guvernamentală a ieșit la raport. „A trecut unul dintre cei mai grei ani”, a declarat în debutul ședinței șefa Guvernului, Natalia Gavrilița.

„Anul trecut porneam cu speranța că vom reuși să construim „Moldova vremurilor bune” – o țară în care să nu își mai aibă locul corupția, nedreptatea, sărăcia și frica față de ziua de mâine. Realitatea este că a trecut unul din cei mai grei ani din istoria celor peste trei decenii de independență a țării noastre”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Potrivit premierului, timp de un an, guvernarea a fost nevoită să facă față unui șir de crize – pandemia de COVID-19, criza energetică, iar, de mai bine de cinci luni – și consecințelor războiului Rusiei în Ucraina. Crizele, spune prim-ministra nu se opresc aici, or, potrivit Nataliei Gavrilița, ne așteaptă „o iarnă grea”.

„Lumea de azi e foarte diferită de lumea din momentul în care am preluat guvernarea. (…) Avem pârghii limitate din simplul motiv că crizele cu care ne confruntăm sunt de natură globală”, a declarat Gavrilița.

Chiar și în aceste condiții, spune prim-ministra, autoritățile centrale au reușit să fie alături de cetățeni. „Guvernul a făcut tot ce este posibil și uneori lucruri care păreau la început imposibile pentru a reduce impactul acestor provocări asupra cetățenilor noștri”, a mai spus Gavrilița.

Șefa Executivului a recunoscut că mai este mult de lucru, iar din acest motiv nu s-a dorit o abordare „triumfalistă”, în „stilul vremurilor de altă dată”, în care funcționarii vorbeau doar de reușite, iar provocările erau trecute sub tăcere. „De aceea, am vrut sa avem o prezentare succintă a fiecărui minister și să auzim de la fiecare ministru lucrurile asupra cărora am muncit în acest an”, spune prim-ministra.

Precizăm că miniștrii din Cabinetul condus de Natalia Gavrilița prezintă, în aceste momente, raportul de activitate la un an de la mandat. Raportul „Un an de guvernare solidară cu oamenii” poate fi urmărit LIVE și pe NM.

***

Amintim că Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurământul de învestire în funcție la 6 august 2021. Acum un an, premierul, vicepremierii şi miniștrii au jurat să-şi dăruiască toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respecte Constituția și legile țării, să apere democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Moldovei.

Noua garnitură guvernamentală, condusă de Natalia Gavrilița, este formată din 13 ministere, față de nouă câte au fost până la preluarea guvernării. Astfel, patru din ministerele preluate de Guvernul Gavrilița au fost reformate și divizate.

Natalia Gavriliță a fost desemnată în funcția de prim-ministru la 30 iulie, de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Țara noastră are un nou guvern din 6 august, când aleșii poporului au votat pentru învestirea Guvernului Gavrilița.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: