Gavrilița, adresare către miniștri: „În primele luni de activitate, sarcina Dvs este de a fi pe jumătate miniștri, pe jumătate procurori”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, adresare către miniștri: „În primele luni de activitate, sarcina Dvs este de a fi pe jumătate miniștri, pe jumătate procurori”

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat în cadrul primei ședințe de guvern că, în prima perioadă, sarcina miniștrilor va fi să fie „pe jumătate procurori”. Aceasta a solicitat deconspirarea și încetarea schemelor prin care ar fi fost delapidați banii publici. 

„În primele luni de activitate, sarcina Dvs este de a fi pe jumătate miniștri, pe jumătate procurori. Pe mine și pe cetățeni ne interesează care au fost schemele prin care au fost delapidate sume din ministerele voastre și din instituțiile subordonate. Vă rog foarte mult să verificați toate contractele de achiziții din ultima perioadă și să ne informați care au fost firmele abonate la achiziții, care achiziții vi se par dubioase – fie la etapa concursului, fie în ce privește prețurile la produsele/serviciile prestate”, a declarat prim-ministrul.

Natalia Gavrilița a precizat că o interesează cine sunt oamenii din cadrul ministerelor sau din domeniile respective care au beneficiat de pe urma schemelor de delapidare. Aceasta a mai spus că aceste eforturi sunt necesare pentru oprirea irosirii banilor publici și pentru a înțelege cum pot fi înlăturate „rețelele care parazitează pe spatele bugetului”. Informațiile colectate urmează să fie transmise organelor de drept.

„În același timp, vreau să transmit un mesaj clar pentru funcționari. Vin vremurile bune pentru funcționarii care lucrează și nu pentru cei care fură. Vin oportunități mari de promovare în funcție pentru oamenii cinstiți și dedicați domeniului în care lucrează. Vor fi apreciați, promovați pentru eforturile oneste în beneficiul oamenilor”, a precizat Gavrilița.

Precizăm că, în cadrul primei ședințe a noului Executiv, au fost făcute mai multe remanieri și numiri în funcție. De asemenea, Vladimir Golovatiuc a fost rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: