Gavrilița, despre măsurile adoptate pe perioada stării de urgență: „Nu este vorba despre deconectarea cuiva de la rețelele de gaze”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, despre măsurile adoptate pe perioada stării de urgență: „Nu este vorba despre deconectarea cuiva de la rețelele de gaze”

Premierul Natalia Gavrilița a explicat ce prevede punctul 7 din setul de măsuri pe care urmează să le adopte autoritățile pe durata stării de urgență. Șefa Executivului a subliniat că se urmărește instituirea unor instrumente rapide de colectare a plătiților de la consumatori pentru gazele naturale folosite, nu și deconectarea consumatorilor.

„Nu este vorba despre deconectarea cuiva de la rețelele de gaze. Este vorba despre faptul că, dacă vor fi furnizate gazele de o companie alternativă și este necesar să fie colectați banii pentru utilizarea acestui gaz, să poată fi încheiate aceste contracte”, a declarat Gavrilița.

Premierul a mai spus că nu toți consumatorii vor beneficia de compensații.

„Cu privire la compesări: prețul crește peste tot. Evident că noi nu suntem producători de gaze, ca să îi putem scuti pe toți de plata gazelor. Niciodată nu au fost situații când au fost scutiți. Dar vom acorda compesanții atât țintite pe venit – ajutor pe perioada rece a anului, cât și  compensații în facturi pentru un anumit volum de gaze utilizate”, a conchis Gavrilița.

Amintim că Guvernul a solicitat Parlamentului declararea stării de urgență, pentru 30 de zile, în legătură cu problema aprovizionării cu gaze naturale. Prim-ministrul țării Natalia Gavrilița a prezentat, în plenul parlamentului, un set de măsuri care vor fi implementate pe durata stării de urgență.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: