Gavrilița, la Euronews: Forțele pro-ruse încearcă să destabilizeze țara, vedem atacuri cibernetice, vedem pericol de bombardamente
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, la Euronews: Forțele pro-ruse încearcă să destabilizeze țara, vedem atacuri cibernetice, vedem pericol de bombardamente

Premierul Natalia Gavrilița a spus, pentru Euronews, că moldovenii simt impactul negativ al războiului din Ucraina. Prim-ministra a menționat că facturile pe care le primesc cetățenii, în ultima perioadă, „au crescut dramatic”. Totodată, ea a precizat că vede „noi modalități prin care Rusia încearcă să submineze statalitatea Moldovei”. „Și vedem amenințări cu bombardamente”, a declarat premierul. 

„Ne așteptam ca economia să crească cu 5% în 2022, dar în schimb s-a redus cu 5,5%. Avem o inflație foarte mare. De exemplu, tariful la gaz a crescut de 7 ori, tariful la energia electrică a crescut de 3 ori. Deși avem un program de asistență socială, facturile pe care le primesc oamenii au crescut dramatic”, a spus Gavrilița.

Premierul a mai declarat, potrivit Euronews, că vede noi modalități prin care Rusia încearcă să submineze statalitatea Moldovei.

„Vedem elemente ale unui război hibrid. Vedem, de exemplu încercări, ale forțelor pro-ruse de a destabiliza politic țara prin proteste plătite, care s-au domolit rapid când oligarhii care au fugit din Moldova au fost incluși pe listele de sancțiuni și fluxurile lor de numerar au fost limitate. Asistăm la atacuri cibernetice, una dintre care a fost în 2022 cea mai mare din istoria țării noastre. Și vedem amenințări cu bombardamente”, a menționat Gavrilița.

Referindu-se la situația din Transnistria, premierul a spus: „Considerăm situația din Transnistria, aflată sub stăpânire separatistă, fragilă dar stabilă. Am spus mereu că situația din Moldova va depinde în mare măsură de evoluția războiului din Ucraina”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: