Gazprom confirmă că va livra gaze naturale Moldovei în luna mai. Prețul calculat – 910 $
Full Article 2 minutes read

Gazprom confirmă că va livra gaze naturale Moldovei în luna mai. Prețul calculat – 910 $

Moldova va primi gaz rusesc în luna mai. Informația a fost confirmată pe 29 aprilie de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban. În același timp, nu se știe nimic despre aprovizionarea cu gaze în următoarele luni. De asemenea, Moldovagaz nu a primit încă un răspuns cu privire la prelungirea perioadei de auditare a datoriilor istorice la gaze.

„SAP „Gazprom” a confirmat oficial volumele de gaze naturale contractate pentru a fi furnizate în Republica Moldova în luna mai 2022.”, menționează Moldovagaz.

Totodată, el a precizat pentru NM că negocierile privind livrările în următoarele luni sunt încă în curs. În plus, Moldovagaz nu a primit încă un răspuns pentru extinderea auditului.

Compania a mai precizat că Moldova va primi 163 de milioane de metri cubi de gaz, din care 131 de milioane sunt pentru Transnistria

„Este vorba de 32 de milioane de metri cubi pentru malul drept și 131 de milioane de metri cubi pentru malul stâng al Nistrului. Livrările sunt planificate pe ruta tradițională de transport a gazelor. Prețul calculat pentru luna mai este de 910 USD, fără puterea calorifică”, transmite Moldovagaz.

Amintim că la 20 aprilie, ministrul Infrastructurii Andrei Spinu a declarat că nici Guvernul Republicii Moldova, nici Moldovagaz nu au primit un răspuns de la Gazprom la o solicitare de prelungire a termenului limită pentru auditarea datoriei istorice. Această perioadă, conform contractului, expiră la 1 mai. Spânu a remarcat că dacă, după 1 mai, Gazprom încetează să furnizeze gaze Moldovei, republica va cumpăra gaz de la comercianții internaționali.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: