Gazul rusesc, mai ieftin în februarie pentru Republica Moldova. Întregul volum va fi furnizat în Transnistria
Full Article 1 minutes read

Gazul rusesc, mai ieftin în februarie pentru Republica Moldova. Întregul volum va fi furnizat în Transnistria

În luna februarie, prețul gazului livrat de Gazprom Republicii Moldova este de 1054 dolari pentru mia de metri cubi. Un anunț în acest sens a fost făcut de șefia Moldovagaz Vadim Ceban.

„În februarie, prețul preliminar de achiziție al gazelor naturale furnizate de Gazprom Republicii Moldova va fi de circa 1054 de dolari pentru mia de metri cubi”, a anunțat Ceban, pe 31 ianuarie.

El a mai spus că „întregul volum de gaz de la furnizorul rus este trimis pentru nevoile SRL Tiraspoltransgaz, inclusiv pentru producerea energiei electrice pentru malul drept al Republicii Moldova”. 

***

La începutul anului 2023, președintele consiliului de administrație al Moldovagaz Vadim Ceban anunța că în luna ianuarie, Moldova va cumpăra gaz natural din Rusia la un preț de aproximativ $1230 pentru 1000 de metri cubi.

În decembrie, prețul de cumpărare de la Gazprom a constituit 785 de dolari per mia de metri cubi. În luna noiembrie prețul pentru o mie de metri cubi de gaz a fost circa 821,58 dolari.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: