Gazul s-ar putea ieftini cu circa 10%. Când Moldovagaz va depune o cerere la ANRE
Full Article 1 minutes read

Gazul s-ar putea ieftini cu circa 10%. Când Moldovagaz va depune o cerere la ANRE

Consumatorii casnici ar putea plăti cu circa 10% mai puțin pentru gaz. Informația a fost confirmată pentru NM de către Vadim Ceban, președintele consiliului de administrație al Moldovagaz, în data de 18 ianuarie. În ajun, ministrul Energiei Victor Parlicov a confirmat intenția adresării către Agenția Națională pentru Reglementare Energetică (ANRE) pentru reducerea tarifului.

Pentru NewsMaker, Vadim Ceban a declarat că pe 26 ianuarie Moldovagaz planifică să depună o cerere la ANRE.

„Pe data de 26.01.2024 planificăm să depunem o cerere la ANRE. Preventiv reducerea tarifului mediu de furnizare cu cca 10%”, a precizat Ceban.

Menționăm că, pe 17 ianuarie, ministrul Victor Parlicov a anunțat că reprezentanții Moldovagaz pregătesc o solicitare pentru reducerea tarifelor la gazele naturale. „Cei de la Moldovagaz deja pregătesc solicitarea de reducere a tarifelor și în următoarele săptămâni acest lucru va avea loc”, a spus Parlicov la Jurnal TV.

Începând cu 8 iunie 2023, consumatorii casnici achită un tarif de 18 lei și 07 bani pentru un metru cub de gaze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: